Blog Makanan Malaysia (Yang Sedap, Best, Menarik & Halal)

Blog makanan sedap di Malaysia

Ada beberapa situasi, kita memerlukan cadangan untuk tempat makan sedap di sesuatu lokasi. Apa yang kita buat? Selalunya, hanya Google dan baca satu persatu. Penat bila cuba baca review yang bermacam-macam.  Apa guna pergi tempat menarik di Malaysia, kalau tidak makan sekali bukan? Maka izinkan kami senaraikan beberapa blog makanan sedap di Malaysia yang pastinya best, menarik … Read more

Blog Politik Paling Popular di Malaysia (Senarai Terkini 2021)

Blog politik paling popular di Malaysia

Tahun 2021 memang hangat dengan arena politik tempatan. Semua parti politik memang saling berusaha untuk memenangi hati pengundi masing-masing. Maka dengan ini, izinkan kami berkongsi senarai blog politik paling popular di Malaysia. Walau bagaimanapun, pihak kami ialah pihak yang berkecuali. Tidak menyokong mana-mana pihak. Kenapa blog politik? Masing-masing ada pendapat masing-masing. Ada yang sokong parti … Read more

Kenapa Bisnes Gagal & Stuck (Tak Buat Untung Langsung)

Kenapa bisnes gagal?

Adakah kau salah seorang yang cuba berniaga, tapi tak berjaya? Kalau ya, ada sebabnya bisnes tak menjadi. Izinkan aku kongsi kenapa bisnes gagal dan ada kalanya stuck, tak berkembang. Kalau belum mula apa-apa, jemput baca cara mulakan bisness online secara kecil-kecilan terlebih dahulu. Kenapa bisnes gagal? Ini adalah antara beberapa sebab kenapa bisnes tak menjadi. … Read more

Cara Buat Blog Sendiri (Guna Blogging Platform Percuma)

Cara buat blog sendiri

Mula-mula memanglah kita suka baca blog. Tapi lama-lama, kita akan rasa untuk mempunyai blog sendiri. Usah bimbang, kami akan kongsikan cara buat blog sendiri. Kenapa mahu blog percuma? Tidak semua orang mempunyai duit. Jika anda salah seorang yang tidak mempunyai banyak duit, lantaran lagi, percubaan untuk buat blog sendiri ini hanya sekadar suka-suka sahaja, maka … Read more

Blog Travel Yang Best (Pelancongan Domestik & Tempat Menarik di Malaysia)

Blog travel yang best di Malaysia dan luar negara

Ada terlalu banyak blog di Malaysia yang menyenaraikan tempat menarik di Malaysia. Kadang-kadang blog ini senaraikan tempat yang sama. Sampai tak terbaca. Apabila kita Google, mesti carian akan menunjukkan blog-blog ini. Jadi, izinkan kami senaraikan beberapa blog travel yang best dan perkongsian tempat menarik di Malaysia yang kami rasakan menyenaraikan tempat yang unik. Blog travel yang … Read more

Senarai Stesen TV (TV Channel) di Malaysia

Malaysia TV Channel

Bercakap mengenai Malaysia TV channel, iaitu keadaan stesen TV di Malaysia – sememangnya sekarang lebih banyak berbanding dulu. Namun, dengan kehadiran Astro, sedikit sebanyak menggugat kedudukan TV percuma. Izinkan kami berkongsi. Malaysia TV Channel (Percuma) Di bawah Radio Televisyen Malaysia (RTM) Yang percuma buat masa ini hanyalah yang di bawah kerajaan Malaysia: TV1 TV2 TV … Read more

Cara Menjadi Penulis Blog (Dan Jana Pendapatan Sampingan)

Cara menjadi penulis blog

Macam mana cara menjadi penulis blog, iaitu seseorang yang boleh menulis dengan baik dan menghasilkan artikel yang berkualiti serta bermanfaat? Benar, tak semua orang ada bakat ini. Namun, dengan sedikit ilmu, ia tidak susah. Dalam masa yang sama, boleh juga tambah pendapatan. Jana pendapatan sampingan dari rumah? Benarkah memang boleh jana pendapatan sampingan tanpa modal … Read more

Senarai Blog Pakatan Harapan (List Terkini, Tahun 2021)

Blog Pakatan Harapan

Kami benar-benar tidak pasti, samada blog Pakatan Harapan pernah wujud atau tidak. Hasil kajian kami adalah seperti di bawah. Untuk melihat senarai blog Pakatan Harapan yang bukan lidah rasmi, iaitu ditulis oleh penyokongnya, sila dapatkan list tersebut di bawah. Lidah rasmi Hasil kajian kami di Google, carian untuk “Pakatan Harapan” tidak mendatangkan apa-apa maklumat. Melainkan … Read more

Cara Nak Mulakan Bisnes Online (Secara Kecil-Kecilan)

Cara nak mulakan bisnes

Cakap tentang bisnes, semua orang boleh sembang. Tapi cakap tentang cara nak mulakan bisnes online yang boleh mendatangkan untung, itu yang susah. Tak ramai boleh sembang.   Cara nak mulakan bisnes Aku akan kongsi sikit, apa yang korang boleh buat. 1. Fikir branding dulu Jangan terburu-buru buat bisnes tanpa hala tuju. Ikut pendapat aku, kau … Read more

Apa Beza Blog dan Website (Blogspot vs Wordpress)

Apa beza blog dan website?

Kebelakangan ni , saya selalu dapat  pertanyaan dari kawan kawan. “Kalau saya baru nak mula bisnes. Mana yang lebih baik, nak buat blog ke nak buat website?”  Antara lain “Apa beza blog dan website? Sama je kan?”. Yang mana mendatangkan untung yang lebih banyak? yang mana boleh dapat customer dengan cepat dan ramai? Saya pasti … Read more

Kelas SEO Malaysia (Belajar Rank #1 Google Guna Wordpress)

Kelas SEO Malaysia

Kalau kau orang Malaysia, kau sebenarnya boleh belajar dan ikut kelas SEO Malaysia. Masalahnya, tak ramai yang buka kelas kerana mungkin takut orang lain lebih pandai dari dia. Kalau anda salah seorang yang betul ingin tahu lebih lanjut, boleh baca panduan SEO Malaysia. Kelas SEO Malaysia untuk siapa? Kelas SEO ini untuk siapa-siapa sahaja. Kalau … Read more

Cara Nak Buat Blog Guna Wordpress (Berbayar, Bukan Percuma)

Cara nak buat blog Wordpress

Mesti kau pernah tengok orang lain ada blog, dan kau pun terfikir nak ada blog juga. Sebenarnya, tak susah mana pun. Ikuti cara nak buat blog guna Wordpress yang akan kami kongsikan seperti di bawah ini. Ini adalah platform Wordpress yang berbayar. Kalau nak yang percuma boleh pergi ke Wordpress atau yang satu lagi Blogspot. … Read more