Pinjaman Duit Segera 2022 (Tanpa Dokumen & Slip Gaji)


Sekiranya anda salah seorang yang dalam keadaan terdesak dan memerlukan wang tunai sekarang, sila baca cara buat pinjaman duit segera ini. Kalau nak pinjam duit urgent sekalipun, anda masih lagi perlu berhati-hati.

Apa yang kami kongsikan, bantuan duit segera ini adalah yang sah di sisi undang-undang. Baca elok-elok dan tak perlulah dapatkan pinjaman kecemasan dari along yang boleh memudaratkan diri kita.

Kenapa perlu buat pinjaman duit segera?

Lain orang, lain alasannya. Ada yang berhutang terlalu lama seperti pinjaman along sehinggakan orang yang beri hutang tiba-tiba minta semula.

Ada pula yang melalukan kesilapan yang tidak disangka-sangka menjadi mangsa buli yang selalu diugut supaya membayar semula apa yang telah dipinjam.

Apa-pun alasan anda, boleh lihat pilihan yang ada seperti di bawah.

Pinjaman duit segera melalui kad kredit (credit card)

Apabila terdesak perlukan duit segeran, kad kredit adalah satu jalan keluar yang boleh digunakan.

Ini adalah salah satu pilihan yang ada saat anda betul-betul terdesak. Namun, harus diingatkan, kadar faedah atau interest rate adalah sangat-sangat tinggi.

Kami ulang sekali lagi. Bunga atau kadar faedah jika buat pinjaman duit segera dari kad kredit adalah terlalu tinggi.

Namun, jika keadaan terlalu memaksa, anda boleh cucuk kad kredit di mana-mana ATM yang berdekatan.

Pastikan tahu nombor PIN yang telah ditetapkan atau disetkan suatu masa dahulu.

Walaupun nampak lebih banyak keburukan, sebenarnya ada juga kelebihan jika meminjam dengan bank menggunakan kad kredit.

Apa dia?

Sekiranya rekod bayaran balik anda bagus, bank atau institusi kewangan berkenaan mungkin bersedia menawarkan anda sejumlah pinjaman segera untuk amaun lebih tinggi berbanding amaun kad kredit jika anda membuat permohonan.

Dengan meminjam dari bank melalui credit card, tidak perlu apa-apa dokumen dan kelulusan. Juga tidak perlu tunggu sehingga 24 jam untuk mendapat kelulusan seperti mana pinjaman berlesen yang lain. Ini juga salah satu cara untuk buat pinjaman mudah tanpa slip gaji.

Tapi, kalau tak ada credit card, bagaimana untuk buat pinjaman duit segera pula? Kalau gaji tak berapa tinggi dan tak punyai kad kredit, macam mana nak buat pinjaman peribadi untuk swasta gaji rendah?

Insya Allah, ada caranya.

 

Buat pinjaman wang dari keluarga

Percayalah, tak ada ahli keluarga yang mahu lihat lain-lain ahli keluarganya susah. Contohnya, tak ada mak ayah yang sanggup tengok anak sendiri dilanda masalah kewangan yang teruk.

Tak ada adik-beradik yang mahu melihat adik-beradik kandung sendiri ditimpa kesusahan.

Walau bagaimanapun, amaun yang boleh dipinjam dari keluarga mungkin tidak terlalu tinggi. Ini kerana mereka juga mempunyai tanggungjawab sendiri yang perlu dijaga dan dibereskan.

Setakat buat pinjaman RM500, tidak ada masalah besar. Janganlah terlalu malu sehingga tidak mahu membukan mulut dan meminjam langsung dengan mereka.

Cakap elok-elok, nescaya mereka faham dan percaya.

Walaupun ada pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai, adalah lebih baik mulakan dengan keluarga dahulu. Untuk jangka masa panjang, ia lebih selamat.

 

Akhir kata

Jika anda seorang yang berdisiplin dan boleh membayar semula pinjaman dengan cara yang berjadual, anda boleh ikuti cara pinjaman duit segera yang disenaraikan di atas.

Jika anda jenis yang terlalu selalu meminjam hingga menyusahkan orang lain dengan gali lubang untuk tutup lubang yang lain, hentikanlah.

Tidak ada gunanya buat pinjaman untuk membayar hutang orang lain kerana ia akan menambah beban. Yang penting, buatlah pilihan terbaik. Pesanan kami, elakkanlah meminjam kalau rasa tak boleh nak bayar, walaupun dari peminjam wang berlesen.

Jika terdesak dan perlu bantuan kewangan, walaupun hanya pinjaman RM500 segera, jangan terburu-buru. Tenangkan hati dahulu dan berfikir secara rasional.

Kami doakan agar anda yang sedang membaca tulisan ini sentiasa dimurahkan rezeki dan dapat keluar dari kemelut hutang yang berpanjangan.

Semoga bermanfaat.


Lagi Tentang Kewangan ↓

93 thoughts on “Pinjaman Duit Segera 2022 (Tanpa Dokumen & Slip Gaji)”

  1. Saya perlukan pinjaman untuk menjalankan bisnes cat kereta kecilan dirumah.
    Perkeso dan BantuanTentera = RM860

    Nombor telefon 0195064587

  2. Saya rozie and nak memohon pinjamaan kewangan utk memulakan perniagaan and rozie dah diberhentikan kerja sebab COVID and company kurangkan perkerja faktor kewangan Dari bulan 3 march 2021 hingga skrg masih lagi tak berkerja and dapat peluang utk mulakan perniagaan tetapi tak cekup modal utk sewa kedai and kedai dah ada cuma nak bayar sewa utk masuk and nak buat pinjamaan Dalam RM 5000 sahaja and kalau boleh pihak Tuan dapat tolong rozie my number 0105221443

  3. Saya nak pinjm 8000 ade hutang peribadi.die nak rini.boleh tolong saya.saya dapat epf saya bayar balik.ni nombor saya 01161859774

  4. Buat pinjman utk smbng bt rmh yg 2 thun terbengkalai klu blh. Sblm rya siap.ttp hutang luar dan fokus stu tmpt shj utk byr htng

  5. Assalamualaikum sy urgent nk guna duit utk masalh pribadi.. klau boleh sy nk pinjam 1k.. sy mohon sgt ad yg mmbantu..dh buntu tktahu nk mntk tlg spe😔

  6. Saya nak pinjam 500 untuk beli susu anak harap boleh tlong 0173915815 dm saya kat wassap

  7. Saya nak pinjam duit Rm6,000 untuk bayaran customs dan saya akan gantikan Rm12,000 saya pinjam 2hari sahaja terus saya bayar balik no.whatsapp 0195884968

  8. Saya nak pinjam 2500 saya nak bayar hutang kawan saya…. Saya sangat memerlukan….. Saya harap anda boleh membantu

  9. Jika betul Ada yg boleh membantu…pinjamkan sy 5000 untuk sy selesaikan hutang piutang yg Ada..urgent utk sy pakai…

  10. Saya sangat ii perlukan duit…saya ingin buat pinjaman rm1000…sesiapa boleh tolong saya merayu…saya janji saya akan bayar balik…..urgent sangat ii

  11. Saya sangat ii perlukan duit…saya ingin buat pinjaman rm1000…sesiapa boleh tolong saya merayu…saya janji saya akan bayar balik…..urgent sangat ii

    0174142254 shahrul
    Saya harap ada yg boleh tolong

  12. saya nk pinjam dalam rm3000.00.kwn2 saya semua nk duit hri ni jgak..inyaallah sya boleh byr buln2..tlg sya.betul2 urgent skrng ni..

  13. Saya perlu rm800 untuk buat bekal sebelum start kerja minggu hadapan. Nanti start kerja boleh bayar setiap bulan.
    Harap ada yang boleh tolong. No whatsapp: 01112986455

  14. Saya sangat2 memerlukan rm2000…utk mlunaskan sewa rumah…sgt2 perlu kan..mjaga org tua uzur dan 3 ank…ibu tggul tidak bkerja.saya akan bayar scara ansur.0162968591

  15. Sy perlu kn wang segera,nk byr duit rmh dan hutang kawan,klu blh,nk pinjam rm3000,byr setiap hujung bulan

Leave a Comment