Syarikat Kurier di Malaysia (16 Perkhidmatan Penghantaran Barang Terbaik)


Syarikat kurier di Malaysia ada banyak. Namun, yang mana satu yang terbaik? Persoalan berkenaan kualiti dan harga perkhidmatan kurier di Malaysia adalah penting.

Dalam artikel ini, kami tidak akan membiarkan anda diselubungi pertanyaan tentang harga, mengambil risiko barang tak sampai, melakukan pembaziran yang tidak sepatutnya dan terus hanyut bereksperimen dengan setiap perkhidmatan kurier sedia ada; demi mencari syarikat kurier yang terbaik di negara ini.

Syarikat kurier di Malaysia yang terbaik

Jadi, kami telah menyediakan perbandingan untuk anda menyemak kurier berprestasi tinggi di Malaysia dan mengetahui pilihan yang mana menyediakan pakej terbaik, perkhidmatan paling boleh dipercayai dan ulasan pelanggan terbaik.  

Pos Laju

KELEBIHAN  Penghantaran bungkusan tempatan dan antarabangsa
PERKHIDMATAN LAIN Perkhidmatan Mel Ekspres (EMS), Bungkusan Udara Antarabangsa dan Bungkusan Permukaan Antarabangsa
LAMAN WEB https://www.facebook.com/posmalaysia/
ALAMAT Jalan Sultan Hishamuddin, Pusat Bandar, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Malaysia

Tel: +60 0 3-2274-1122

Fax: +60 0 3-7628-0082

Antarabangsa

Talian Hotline: 1300 300-300

Luar Negara: +60 0 3-7626-1900

[email protected]

WAKTU OPERASI Isnin – Jumaat 8:30 AM – 8:00 PM

Sabtu 8:30 AM – 5:00 PM

***Kecuali Sabtu pertama setiap bulan dan cuti umum

Fleksibiliti, kebolehcapaian dan kepelbagaian dalam perkhidmatan ialah beberapa aspek dalam menjadikan sesebuah syarikat kurier itu cekap, dan kita boleh temui kesemuanya di Pos Laju.

Pos Laju menawarkan perkhidmatan penghantaran tempatan dan antarabangsa serta 8 pelan pakej untuk dipilih pada kadar dan faedah yang kompetitif. Semua tempahan yang dibuat dalam talian atau melalui aplikasi termasuk perkhidmatan pengambilan boleh dinikmati tanpa caj tambahan.

Anda boleh memilih sama ada ingin perkhidmatan penghantaran pada hari yang sama atau pada hari berikutnya ke 9.2 juta alamat di Malaysia sahaja dan lebih 200 negara dan wilayah di peringkat antarabangsa. Tambahan lagi, Pos Laju mempunyai kelebihan dari segi menjadi sumber penghantaran buat golongan yang cacat penglihatan.

Selain itu, Pos Laju memahami bahawa tidak semua daripada kita mempunyai masa untuk menunggu semasa pengambilan bungkusan. Jadi, ia memberi pelanggan pilihan untuk menghantar bungkusan di tempat drop-off yang ditetapkan seperti 7-11.

Kami juga menyukai pilihan pembayaran yang Pos Laju berikan kepada pelanggannya — contohnya, anda boleh memilih untuk melakukan pilihan “bayar dengan kredit sekarang”. Tetapi sekiranya anda tidak mempunyai kad kredit, anda boleh menambah kredit anda melalui deposit bank.

Dan, sudah tentu, mana-mana syarikat kurier di Malaysia seperti Pos Laju mempunyai insurans untuk pakej yang anda hantar, sama ada tempatan atau antarabangsa.

Secara keseluruhan, kami menyukai kepelbagaian bukan sahaja dalam pilihan penghantaran tetapi dalam skim pembayaran yang ditawarkan di Pos Laju. Ternyata ia layak untuk termasuk ke dalam senarai perkhidmatan kurier terbaik kami di Malaysia.

 

TheLorry

KELEBIHAN  Perkhidmatan pemindahan dan penghantaran barang
PERKHIDMATAN LAIN Servis penghantaran barang menggunakan 4×4 pickup, van, kereta dan motosikal. Terbaru, TheLorry boleh hantar barang yang dibeli di IKEA.
LAMAN WEB https://thelorry.com
ALAMAT Shah Alam, Selangor, Malaysia
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI 016-299 2189
KADAR BAYARAN Lawati laman web TheLorry untuk maklumat lanjut

Tidak ramai yang mengenali TheLorry kerana modus-operandi mereka ialah business-to-business (B2B). Walau ada juga perkhidmatan business-to-consumer (B2C), ia tidak terlalu besar.

Secara asasnya, TheLorry adalah sebuah platform tempahan lori sewa yang mudah dan cepat. Senang cerita, untuk barang-barang besar dan pukal.

TheLorry menyediakan pelbagai jenis kenderaan dari muatan kecil sehingga ke lori 5 tan, khidmat pindah rumah profesional, pelupusan perabot, pindah pejabat dan solusi logistik kepada perniagaan.

Bukan sekadar itu, ada juga perkhidmatan hantar barang menggunakan 4×4 pickup, van, kereta dan juga motosikal.

Dibangunkan oleh anak tempatan Nadhir Ashafiq, jika anda peniaga yang memerlukan khidmat logistik, anda perlu cuba TheLorry hari ini.

 

J&T Express

 

KELEBIHAN  Perniagaan domestik dan antarabangsa; serta e-dagang dari pintu ke pintu
PERKHIDMATAN LAIN Perkhidmatan kargo, logistik antarabangsa, COD, Express Doc dan lain-lain lagi
LAMAN WEB https://www.jtexpress.my
ALAMAT Jalan 22/1, Persiaran Jubli Perak, Seksyen 22,
Mapletree Logistics Hub, Ground Floor, Unit 3.3,
Shah Alam, 40300, Malaysia
ONLINE TRACKING https://www.jtexpress.my/tracking
SENARAI LOKASI https://www.jtexpress.my/location
KADAR BAYARAN Lawati laman web untuk maklumat lanjut

J&T Express adalah sebuah syarikat penghantaran ekspres berdasarkan e-teknologi moden. J&T Express terkenal dengan tagline “Express Your Online Business” yang meletakkan jenama mereka sebagai teras ekspres e-dagang.

Namun, jenama terkenal dan terkemuka tidak lari daripada masalah. Ini kerana ramai pembeli yang memberikan maklumbalas buruk berkenaan servis J&T. Maklumlah, makin maju bisnes, makin banyak yang perlu diperbaiki. Itu lumrah.

Apa yang menarik dengan J&T Express ialah perkhidmatan mereka dibuka 365 hari dalam setahun. Ini bermakna tidak akan pernah tutup walaupun cuti Hari Raya Aidilfitri mahupun Tahun Baru Cina.

Selain daripada boleh buat tracking online, mereka juga menyediakan sistem aduan dan tuntutan yang pantas. Maka, jika ada masalah, boleh minta refund dengan segera.

Kata mereka lagi, harga J&T ialah harga biasa tetapi servis premium.

Anda setuju?

 

Ninja Van Malaysia

KELEBIHAN  Perniagaan domestik dan e-dagang dari pintu ke pintu
PERKHIDMATAN LAIN Perkhidmatan pascabayar, perkhidmatan biasa prabayar melalui dompet ninja dan perkhidmatan penghantaran merentasi sempadan
LAMAN WEB https://my-packs.ninjavan.co/
ALAMAT Jalan 22/1, Persiaran Jubli Perak, Seksyen 22,
Mapletree Logistics Hub, Ground Floor, Unit 3.3,
Shah Alam, 40300, Malaysia
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI [email protected]
KADAR BAYARAN Lawati laman web untuk maklumat lanjut

Sesuai dengan namanya, Pek Ninja (Ninja Packs) menyampaikan perkhidmatan penghantaran yang luar biasa ke semua destinasi di Semenanjung Malaysia. Supaya anda dan pelanggan anda dapat menikmati penghantaran cepat untuk bungkusan anda dalam masa 1 hingga 3 hari bekerja, hebat bukan?

Kemudahan, kepantasan dan tanpa kerumitan adalah tiga faedah yang anda nikmati dengan Ninja Packs. Anda boleh menghantar item anda dengan mudah di mana-mana 4000+ Pusat drop-off Ninja. Ucapkan selamat tinggal kepada beratur panjang dengan perkhidmatan drop-off, yang mana sesuai buat sesiapa yang membuat penghantaran dalam perjalanan ke tempat lain. Ingin mencari penyelesaian pembungkusan yang sesuai untuk keperluan perniagaan e-dagang anda? Kini anda tidak perlu mencari lagi kerana Ninja Packs ialah penyelesaian penghantaran yang hebat untuk mana-mana penjual dalam talian dan buat mereka yang baru memulakan perniagaan.

Kelebihan yang terbaik ialah anda tidak perlu mencetak bil untuk penghantaran udara!

Anda boleh membuat berbilang pesanan dengan lancar menggunakan Ninja Dashboard. Dikuasakan dengan teknologi terkini, Ninja Packs juga menawarkan penjejakan masa nyata, memudahkan anda melihat status penghantaran anda dalam talian dengan kemas kini masa nyata. Anda ingin menghantar bungkusan? Anda hanya memerlukan 3 langkah untuk melakukannya! Setelah menerima Ninja Packs anda, anda boleh membungkus item mengikut keselesaan anda.

Seterusnya, anda boleh mengisi butiran penghantaran anda dalam talian. Tidak perlu lagi pencetak! Akhir sekali, anda boleh menghantarnya ke mana-mana Pusat Ninja berhampiran anda.

Tiada perlu lagi beratur, keperluan pencetak untuk mencetak bil Airway anda dan anda tidak perlu lagi menimbang bungkusan anda. Dan inilah antara kebanyakan sebab mengapa Ninja Packs ialah satu-satunya polimel prabayar yang anda perlukan untuk perniagaan anda!

 

LalaMove

KELEBIHAN  Perkhidmatan Penghantaran Atas Permintaan
LAMAN WEB https://www.lalamove.com/malaysia/kualalumpur/en/home
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI [email protected] | 03-76886555

LalaMove ialah salah satu syarikat kurier terulung di Malaysia atas beberapa sebab yang tidak boleh disangkal lagi.

Pertama ialah perkhidmatan mereka cepat dan tanpa kerumitan. Anda boleh menempah pemandu untuk keperluan penghantaran anda dengan mudah melalui aplikasi LalaMove. Selepas itu, sistem tidak perlu mengambil masa yang lama untuk memadankan anda dengan pemandu berhampiran kawasan anda, memandangkan LalaMove mempunyai lebih 40,000 pemandu yang bekerja dengan mereka.

Selain daripada proses tempahan yang mudah, anda juga dilayan dengan pilihan kenderaan yang sesuai dengan saiz bungkusan anda. Walaupun harga meningkat bergantung pada saiz, anda boleh yakin bahawa LalaMove tidak akan mengoyakkan poket anda dengan kadar berpatutan mereka.

Anda juga boleh menyediakan laluan untuk pemandu anda ikuti. Apa yang menarik tentang ini ialah sistem mereka tidak menghadkan anda ke tempat pengambilan dan penghantaran. Sehingga 20 destinasi boleh ditetapkan pada satu penghantaran. Mudah, bukan?

Anda seorang pemilik perniagaan? Anda akan mendapat banyak manfaat daripada rangkaian besar pemandu LalaMove. Apabila anda memohon, mereka akan membantu menguruskan perniagaan anda supaya anda boleh berhubung dengan pemandu mereka dengan mudah. Hasilnya, anda akan dapat membuat penghantaran atas permintaan dan penghantaran hari yang sama kepada pelanggan anda pada kos yang jauh lebih rendah berbanding syarikat kurier lain.

 

EasyParcel

KELEBIHAN  E-Dagang, Penghantaran Bungkusan Tunggal dan Pukal, Pilihan Ambil atau Hantar, Penjual/Penghantar Kasual e-Dagang
PERKHIDMATAN LAIN Penghantaran Antarabangsa dan Domestik, Fungsi EasyTrack, Alat Pemasaran, Pembangun API, EasyCover, InsurePlus, Pengambilan/Pengiriman, Bungkusan Pukal, Penghantaran Tanpa Kertas, EasyReward
LAMAN WEB https://easyparcel.com/my/en/
ALAMAT Malaysia
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI [email protected]
WAKTU OPERASI 10 – 6pm, GMT+8, Mon – Fri

EasyParcel ialah gabungan kurier pembungkusan dalam talian semua-dalam-satu yang menawarkan pelbagai pilihan penghantaran dan penyelesaian yang mampu memenuhi kedua-dua keperluan perniagaan E-Dagang dan keperluan peribadi juga.

Ditubuhkan pada tahun 2014, mereka kemudiannya telah mengembangkan perniagaan di seluruh negara Asia seperti Singapura, Thailand dan Indonesia.

Apa yang mengagumkan dengan perkhidmatan mereka ialah pelanggan dapat membandingkan dan memilih mana-mana antara 60+ pilihan kurier mereka, serta perkhidmatan kurier terkenal dan boleh dipercayai yang akan mereka gunakan dalam penghantaran pelanggan.

Memandangkan laman web mereka menyatukan semua maklumat ini, pelanggan tidak akan menghadapi kesukaran untuk menyemak kerana maklumat mereka dipersembahkan dalam cara yang akomodatif dengan mudah di laman web mereka.

Dengan pengambilan percuma sehingga ke depan pintu dan nota konsainan yang dijana secara automatik, pelanggan juga mendapat kemas kini tetap melalui halaman EasyTrack atau SMS mengenai pesanan mereka yang juga boleh mereka pantau sepantas kilat dengan mudah.

Secara keseluruhannya, berdasarkan keinginan utama pelanggan untuk mendapatkan perkhidmatan kurier yang pantas dan mudah, kami amat mengesyorkan pilihan ini untuk individu yang ingin memulakan perniagaan e-Dagang mereka atau juga buat pengirim biasa yang ingin menggunakan platform mereka untuk penghantaran ke kedua-dua negara domestik dan antarabangsa.

Boleh terus daftar EasyParcel kalau berminat.

  

GD Express Sdn Bhd

KELEBIHAN  Perkhidmatan kurier ekspres domestik dan ekspres antarabangsa
PERKHIDMATAN LAIN Penyelesaian logistik tersuai, perkhidmatan diplomatik, perkhidmatan pukal, perkhidmatan caj terbalik dan perkhidmatan pemulangan pesanan penghantaran
LAMAN WEB https://www.gdexpress.com/malaysia/home/
ALAMAT No 19 Jalan Tandang, 46050 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan Malaysia
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Talian Umum: 03-7787-2222

CS Hotline: 03-6419-5003

Faks: 03-7785-6818

[email protected]

WAKTU OPERASI Isnin – Jumaat 8:30 AM – 7:00 PM

Sabtu 8:30 AM – 2:30 PM

Satu lagi syarikat kurier yang hebat di Malaysia ialah GD Express.

GD Express menawarkan semua perkhidmatan kurier biasa seperti perkhidmatan penghantaran hari berikutnya, perkhidmatan penghantaran hari yang sama, penghantaran ekspres antarabangsa, pengambilan standard dan tunai semasa penghantaran (COD).

Walau bagaimanapun, kami akan menumpukan pada servis diplomatik, caj terbalik, perkhidmatan pengambilan lewat dan perkhidmatan penghantaran awal, kerana kemudahan tersebut jarang ditawarkan oleh kurier biasa yang lain.

Perkhidmatan diplomatik GD Express memenuhi permintaan penghantaran segera anda dan menghantar penghantaran anda ke dalam Malaysia malah ke peringkat antarabangsa pada hari yang sama anda menghantar item.

Begitu juga, perkhidmatan caj terbaliknya disediakan apabila anda ingin penghantaran diambil daripada pihak ketiga kemudian dihantar semula kepada pengirim.

Dan sekiranya anda terlupa untuk menghantar bungkusan selepas waktu pejabat, anda boleh menggunakan perkhidmatan pengambilan lewat dan masih menghantar bungkusan anda pada hari berikutnya kepada penerima. Begitu juga dengan perkhidmatan penghantaran awalnya, yang boleh diatur terlebih dahulu.

Perkhidmatan khusus dan mudah sedemikian menjadikan GD Express salah satu kurier terbaik di Malaysia. Kami mengesyorkannya untuk pelanggan yang ingin mendapatkan keperluan tertentu.

 

City-Link Express

KELEBIHAN  Penghantaran ekspres domestik dan antarabangsa dari pintu ke pintu
PERKHIDMATAN LAIN Perkhidmatan masa yang pasti, penghantaran prabayar, pengangkutan udara & laut, pengurusan bilik mel, pergudangan/3PL, pengumpulan ekspres/import terbalik dan pengawal bungkusan
LAMAN WEB https://www.citylinkexpress.com/
ALAMAT No. 3A, Jalan Akitek U1/22, Seksyen U1, HICOM Glenmarie Industrial Park, Shah Alam 40150 Selangor Darul Ehsan, Malaysia
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Talian Bebas Tol: 1300-88-2489

Hotline Umum: +603-5565 8399

Hotline Perkhidmatan Pelanggan: +603-5033 3800

Hotline Pengambilan: +603-5565 9999

Faks: +603-5569 1966

Pertanyaan Perniagaan (WhatsApp/Emel): +6016-339 9999 / [email protected]

Emel Umum: [email protected]

KADAR BAYARAN https://www.citylinkexpress.com/calculator/

Apa yang menarik perhatian tentang City-Link Express ini bukan sahaja untuk senarai komprehensif perkhidmatan kurier biasa tetapi juga kerana 2 perkhidmatan unik yang tidak ditawarkan oleh kurier biasa.

Pertama, kami menyukai kemudahan yang ditawarkan oleh City-Link Express dengan perkhidmatan pengangkutannya. Selain daripada mengendalikan penghantaran pukal anda, City-Link Express juga akan melakukan semua kertas kerja kastam berkaitan keperluan penghantaran anda, supaya anda tidak perlu berasa bimbang dan hanya perlu fokus pada perniagaan anda.

City-Link Express juga memahami bahawa kadangkala terdapat barangan berharga, rapuh dan istimewa yang mahu dihantar. Dengan perkhidmatan ParcelGuard, anda boleh berasa tenang kerana ia menawarkan perlindungan terhadap kehilangan atau kerosakan daripada proses pengumpulan item sehingga penghantarannya.

Secara keseluruhan, City-Link Express lebih selangkah kehadapan dalam menyampaikan perkhidmatan kurier yang sangat baik buat kita rakyat Malaysia.

 

KLACH Courier Services (M) Sdn Bhd

KELEBIHAN  Penghantaran hari yang sama
PERKHIDMATAN LAIN Pengurusan bilik mel dan perkhidmatan ekspres antarabangsa, perkhidmatan staf pejabat, perkhidmatan pengumpulan cek dan produk keselamatan
LAMAN WEB https://www.klach.com.my/
ALAMAT Klik di sini untuk alamat cawangan-cawangan lain.
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Klik di sini untuk butiran untuk dihubungi bagi cawangan-cawangan lain
MASA OPERASI Cawangan Kuala Lumpur

Isnin – Jumaat 9:00 AM – 7:00 PM

Berkhidmat di Semenanjung dan Malaysia Timur, syarikat kurier KLACH layak mendapat tempat dalam senarai perkhidmatan kurier terbaik di Malaysia ini.

Sementara kurier lain yang tersenarai melakukan penghantaran pada hari yang sama, Perkhidmatan Kurier KLACH meningkatkan mutu perkhidmatan ke tahap yang lebih tinggi dengan menyediakan Perkhidmatan Penghantaran Swifty 2 Jam premium. Bungkusan atau penghantaran anda dihantar di Lembah Klang, Alor Setar, Sg Petani, Kota Kinabalu, dan kawasan sekitar yang berdekatan dalam masa dua jam!

Selain daripada menyediakan perkhidmatan hantar barang, syarikat kurier KLACH membantu mengatur bilik mel anda untuk mengurangkan kos operasi anda juga. Lebih-lebih lagi, ia menawarkan perkhidmatan kurier untuk mel domestik dan antarabangsa.

Dan jika anda memerlukan “badan” tambahan untuk melakukan tugas untuk anda seperti membuat pembayaran untuk cukai pendapatan dan bil utiliti antara lain, perkhidmatan staf pejabatnya menyediakan “kaki” dan “tangan” tambahan yang anda perlukan untuk tugasan tersebut. Selain itu, pengumpulan cek daripada pelanggan anda dipermudahkan dengan perkhidmatan pengumpulan cek.

Perkhidmatan Kurier KLACH digemari kerana ia menawarkan bukan sahaja perkhidmatan kurier tetapi juga perkhidmatan tenaga kerja yang anda perlukan untuk membantu perniagaan anda menjadi lebih teratur dan berjaya.

 

TA-Q-BIN 

KELEBIHAN  Penghantaran dengan kawalan suhu
PERKHIDMATAN LAIN Pengumpulan TA-Q-BIN, TA-Q-BIN antarabangsa, Yamato antarabangsa dan Perisian Terbitan B2 Waybill
LAMAN WEB https://my.ta-q-bin.com/v2/
ALAMAT Klik di sini untuk alamat cawangan-cawangan lain.
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Klik di sini untuk perkhidmatan pelanggan dan nombor telefon cawangan.
KADAR BAYARAN Klik di sini untuk kadar bayaran.
KAWASAN PENGHATARAN Klik di sini untuk liputan kawasan perkhidmatan.
WAKTU OPERASI Cawangan

Hari Minggu 7:00 AM – 7:00 PM

Sabtu 8:00 AM – 1:00 PM

Ahad dan Cuti Umum: Closed

Pusat Panggilan

Isnin – Jumaat 8:30 AM – 5:00 PM

Sabtu 8:30 AM – 12:30 PM

Ahad dan Cuti Umum: Tutup

***Waktu Rehat: 12:30 PM – 1:30 PM

Kami benar-benar maksudkan yang kami menyukai kepelbagaian dalam perkhidmatan yang ditawarkan oleh kurier. Itulah sebabnya TA-Q-BIN berjaya tersenarai sebagai syarikat kurier terbaik di Malaysia ini.

TA-Q-BIN mempunyai sesuatu tawaran yang sangat jarang ditawarkan oleh kurier lain— perkhidmatan sejuk TA-Q-BIN. Dengan perkhidmatan ini, anda boleh menghantar makanan sejuk beku ke pelbagai lokasi.

Penghantaran TA-Q-BIN yang sejuk membolehkan anda menghantar makanan laut segar, pencuci mulut, makanan pra-masak, ramen yang baru dibuat dan sos beku (antara lain) dalam persekitaran suhu terkawal suhu—sejuk dan beku—yang membantu penghantaran kekal segar semasa dalam transit .

Pada pengakhirannya, anda hanya perlu memastikan bahawa item anda telah disejukkan sebelum pengumpulan. Walau bagaimanapun, Makanan bukan HALAL adalah dilarang sama sekali digunakan sebagai penghantaran.

Jika anda seorang pemilik perniagaan, anda mungkin ingin melihat Perisian B2 Waybill Issue TA-Q-BIN juga. Perkhidmatan ini membolehkan anda mencetak bil laluan anda sendiri untuk memastikan barangan anda dihantar terus kepada pelanggan anda yang juga boleh menjejaki pakej tersebut.

TA-Q-BIN juga mempunyai perkhidmatan penghantaran malam percuma untuk mereka yang mempunyai jadual padat pada waktu siang. Dengan perkhidmatan ini, anda boleh menghantar bungkusan dari 6:00 PM – 9:00 PM.

Secara keseluruhannya, pilihan TA-Q-BIN dan pilihan penghantaran terkawal suhu yang jarang ditemui menjadikannya pemenang sebenar untuk kami di Trusted Malaysia. Kami akan mengesyorkannya tanpa teragak-agak.

  

Pgeon

KELEBIHAN  Pgeon pengambilan dan Pgeon penghantaran
LAMAN WEB https://www.pgeon.delivery/
ALAMAT Selangor

No. 42, Jalan TPP 5, Taman Perindustrian Putra, 47130 Puchong Selangor

Pulau Pinang

No. 40 Grd. Flr., Persiaran Mahsuri 1/2, Sunway Tunas, 11900 Bayan Lepas, Penang

Johor

No. 8 Jalan Ekoperniagaan 1/22, Taman Ekoperniagaan, Eco Business Park 1, 8100, Johor

Akhirnya! Pgeon menyelesaikan teka-teki bagi kami yang mempunyai isu jadual padat setiap hari dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk pergi mendapatkan perkhidmatan kurier pada waktu pejabat hanya untuk menghantar bungkusan.

Pgeon bertindak seperti lubang merpati biasa kami di mana kami gunakan untuk mengumpul mel kami. Sekarang, kami boleh mempunyai lubang merpati yang sama di mana kami boleh menjatuhkan atau mengumpul bungkusan kami.

Kami mencadangkan agar anda menggunakan penghantaran Pgeon jika kebimbangan anda sering berkaitan dengan kemudahan dan kos. Dengan harga serendah RM5.50 dan sehingga 5kg untuk penghantaran bungkusan, anda boleh mendapat lebih nilai untuk wang anda.

Begini cara ia berfungsi:

Apa yang anda perlu lakukan ialah membawa bungkusan anda ke tempat penghantaran. Kemudian, bungkusan anda akan dihantar ke tempat pengambilan penerima anda atau betul-betul di depan pintu mereka.

Pilihan lain ialah dengan mengambil bungkusan anda dari mana sahaja anda berada. Kemudian Pgeon akan menguruskan perkara yang lain.

Dan bagi anda yang tidak dapat berada di rumah untuk menerima pesanan dalam talian, Pgeon memberi pilihan untuk mengambil pesanan anda daripada mana-mana Pusat Pgeon yang berada di merata tempat.

Kami menyukai Pusat Pgeon kerana waktu operasinya yang panjang. Apa sahaja bungkusan dalam Pgeon Point semestinya kekal selamat dan terjamin.

Selain itu, ia disertakan dengan perkhidmatan SMS percuma yang memberitahu anda sebaik sahaja bungkusan anda tiba di tempat yang ditetapkan. Secara keseluruhannya, kami amat menyukai Pgeon kerana perkhidmatannya memberi kami kebebasan yang kami perlukan untuk menguruskan masa kami sendiri dan masih menghantar serta menerima pakej tepat pada masanya.

 

Aramex

KELEBIHAN  E-dagang, penyelesaian perniagaan kecil, drop and ship, dan shop and ship
PERKHIDMATAN LAIN Logistik, pusat penyelesaian pembangun dan pengurusan maklumat
LAMAN WEB https://www.aramex.com/
ALAMAT Klik di sini untuk cawangan-cawangan lain.
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Klik di sini untuk nombor telefon cawangan-cawangan lain.

Sesuai dengan slogannya, “Penghantaran tanpa had”, senarai syarikat kurier Aramex mempunyai pandangan yang berbeza untuk kedua-dua individu dan perusahaan perniagaan. Mari kita lihat beberapa kelebihan yang menjadikan mutu perkhidmatan Aramex lebih tinggi daripada kebanyakan kurier yang lain.

Sama ada anda menjalankan perniagaan yang telah kukuh atau baru, Aramex boleh menyediakan platform peruncitan dalam talian dan juga penyelenggaraan laman dengan perkhidmatan E-dagangnya. Apa yang perlu anda lakukan ialah mereka bentuk laman dalam talian anda, mengemas kini katalog dan mengurus pesanan dan pembayaran anda.

Setelah semuanya selesai, Aramex akan melakukan sembilan ela penyimpanan produk dan pemenuhan pesanan — semuanya disesuaikan untuk memenuhi keperluan perniagaan anda.

Mendapatkan bekalan untuk perniagaan anda sama ada di dalam atau dari luar negara juga lebih mudah dengan perkhidmatan mereka. Hanya gunakan perkhidmatan Drop and Ship.

Gunakan kotak import pemajuan yang diberikan kepada anda oleh Aramex. Seterusnya, beritahu pembekal anda tempat untuk menghantar bungkusan anda, selepas itu Aramex akan menghantar bungkusan itu terus ke depan pintu anda.

Akhir sekali, apabila anda melakukan terapi runcit anda dalam talian, anda mungkin ingin mempertimbangkan perkhidmatan Shop & Ship. Ringkasnya, Aramex akan menghantar terus ke depan pintu anda apa sahaja item yang anda beli dalam talian kerana ia menawarkan penghantaran antarabangsa tanpa proses yang rumit.

Aramex menyediakan perkhidmatan kurier kreatif yang komprehensif kepada individu dan perniagaan persendirian. Oleh itu, ia adalah salah satu syarikat kurier terbaik di Malaysia.

 

DHL

KELEBIHAN  Penghantaran bungkusan dan dokumen, penghantaran barang, penyelesaian dan kepakaran khas
LAMAN WEB https://www.logistics.dhl/my-en/home.html
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Klik di sini untuk perkhidmatan pelanggan.

Kami memperkenalkan salah satu jenama terkenal dalam dunia perkhidmatan kurier — DHL. Ini kerana DHL membolehkan fikiran kita tenang dengan rekod prestasi perkhidmatan penghantarannya yang hebat. Memang layak menduduki kedudukan teratas sebagai salah satu syarikat kurier terbaik di Malaysia.

DHL menawarkan penghantaran bungkusan dan dokumen di dalam dan di luar negara. Penghantaran barangnya juga mempunyai kargo yang bergerak melalui udara, lautan, jalan raya atau denai.

DHL memahami bahawa perkhidmatan kurier juga harus mempunyai liputan global. Ia sememangnya menawarkan perkara tersebut, bersama-sama dengan logistik perkapalan dan penyelesaian dalam perkhidmatannya.

Jika anda seorang pemilik perniagaan, anda mungkin ingin menggunakan rangkaian luas penyelesaiannya untuk membantu mengoptimumkan rantaian bekalan anda untuk kelebihan daya saing. Penyelesaian ini boleh dibuat khusus untuk memenuhi keperluan perniagaan anda.

 

Rangkaian Boon Four Network

KELEBIHAN  Perkhidmatan penghantaran dalam perjalanan
LAMAN WEB https://www.boon4.com
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI Whatsapp: +60169692666 / akses laman web untuk berhubung dengan salah seorang ejen

Rangkaian Boon Four ialah salah satu penyertaan yang lebih menarik dalam senarai kami. Ketua Pegawai Eksekutif, KS Soon, ingin memikirkan cara yang lebih baik untuk menghantar barangan di negara ini walaupun berlaku masalah kesesakan setiap hari di jalan raya kita.

Penyelesaiannya ialah perkhidmatan kurier ini. Rangkaian Boon Four membenarkan pemandu pergi ke destinasi tertentu untuk mengambil pakej semasa di dalam perjalanan.

Ini membolehkan pemandu menjana wang dengan cepat tanpa perlu menghabiskan lebih banyak masa di jalan raya. Tiada lencongan yang tidak diperlukan di sepanjang perjalanan.

Sebagai pelanggan, perkara terbaik tentang Rangkaian Boon Four ialah mereka mampu menghantar apa sahaja bungkusan di dalam pelbagai saiz. Jadi, jika anda tergesa-gesa untuk menghantar bunga, kek atau hamper untuk perniagaan anda, anda bertuah. Syarikat ini menawarkan Penghantaran Hari Sama, Penghantaran Lewat Malam, dan juga Penghantaran Berjadual selain daripada Perkhidmatan Semasa Dalam Perjalanan mereka yang terkenal.

 

Zepto Express

KELEBIHAN  24jam perkhidmatan penghantaran
LAMAN WEB https://www.zeptoexpress.com/my/
BUTIRAN UNTUK DIHUBUNGI 1300-88-93786 | support(at)zeptoexpress.com

Apabila bercakap tentang penghantaran, syarikat terbaik ialah syarikat yang boleh menjamin perkhidmatan yang cepat. Inilah sebab utama mengapa kami memilih Zepto Express untuk senarai kurier terbaik kami di seluruh Malaysia.

Perkara terbaik tentang Zepto Express ialah mereka berjanji akan menghantar bungkusan anda dalam masa 3 jam. Bukan itu sahaja, malah mereka beroperasi 24/7 juga.

Selain daripada masa penghantaran yang cepat, Zepto Express juga hebat kerana anda akan tahu di mana pakej anda berada pada setiap masa. Ini kerana aplikasi mereka menawarkan penjejakan langsung masa nyata untuk memberi jaminan kepada pelanggan mereka bahawa segala-galanya akan sampai ke tempat yang sepatutnya.

 

uParcel

KELEBIHAN  Perkhidmatan Penghantaran
WEBSITE https://www.uparcel.co/
CONTACT DETAILS +60327790668

[email protected]

uParcel ialah platform penghantaran e-dagang yang diwujudkan untuk menangani permintaan penghantaran yang turun naik di Singapura. Ia adalah cara paling mudah untuk menghantar sesuatu, tersedia 24/7.

Bukan itu sahaja, mereka boleh menghantar ke mana-mana di negara ini dari dokumen hinggalah makanan. Mereka menggunakan pengenalan berdasarkan lokasi untuk mengambil bungkusan pelanggan.

Tiada pengambilan minimum yang diperlukan. Pelanggan boleh memilih untuk menghantar sama ada satu hingga seratus bungkusan jika dia mahu.

Harga bermula pada $6 setiap petak. uParcel bukan sahaja mesra pengguna tetapi juga berpatutan!

Walau apa pun, sama ada anda memilih perkhidmatan ini atau perkhidmatan lain yang kami namakan di atas, anda boleh merasa tenang kerana mengetahui bahawa bungkusan anda akan dihantar dengan betul. Tidak perlu bimbang jika berurusan dengan uParcel. Anda perlu berterima kasih kepada uParcel sebagai salah satu syarikat kurier terbaik di Malaysia!

Perkhidmatan kurier yang manakah dalam senarai ini yang biasanya anda gunakan sebagai individu atau untuk perniagaan anda? Sila kongsi dengan kami pengalaman anda dan juga cadangan lain. Kami ingin mendengar pandangan daripada anda.

 

Kesimpulan

Sebagai penutup artikel ini, kami senaraikan semula senarai syarikat kurier terbaik di Malaysia untuk penghantaran barang yang anda boleh cuba.

 • Pos Laju
 • Ninja Van
 • TheLorry
 • J&T Express
 • Lalamove
 • Easy Parcel
 • GD Express
 • City-Link
 • KLACH Courier Services
 • TA-Q-BIN
 • Pgeon
 • Aramex
 • DHL
 • Rangkaian Boon Four Network
 • Zepto Express
 • uParcel

Diharapkan agar perkongsian ini akan memudahkan lagi urusan logistik anda.

Semoga bermanfaat.

Leave a Comment