Kenapa Line Celcom Slow? (Internet Bermasalah, 3G / 4G Perlahan & Tak Laju Langsung)

Kenapa line Celcom slow

Ini masalah biasa yang dihadapi oleh pengguna Internet di Malaysia. Time kita nak guna, time itulah dia nak slow. Kalau perlahan sedikit-sedikit, boleh dimaafkan lagi. Ini tidak, perlahan yang melampau macam siput khinzir dan terlalu bermasalah. Jadi, kenapa line Celcom slow sebenarnya? Dalam meniti arus kemodenan ini, syarikat telekomunikasi seperti Celcom telah menjadi pemangkin dalam … Teruskan Membaca →

Kenapa WiFi No Internet Access? (Masalah Biasa HP Android & iPhone)

Kenapa WiFi no Internet Access

Memang geram kalau ada logo WiFi, tapi tak boleh guna Internet. Rasa nak marah, tapi sabar. Nak marah, tapi sabar. Mulalah hati ini tertanya-tanya kenapa WiFi No Internet Access. Apa masalah yang sebenarnya? Kepentingan Internet Rangkaian talian internet merupakan sesuatu yang amat penting pada kehidupan zaman sekarang, terutamannya pada zaman di mana teknologi sedang berkembang … Teruskan Membaca →

Cara Nak Beli RFID (Mana Nak Beli RFID Tag / Sticker?)

Cara nak beli RFID

Bila dah penat bekerja ditambah pula stress dengan enviroment sekeliling terfikir nak balik kampung jumpa mak ayah atau pun travel.  Apa lagi kemas barang, start enjin kereta jalan terus. Tapi alamak! Time nak lepas tol tu lupa nak top-up Touch n Go sangkut pula. Nak top up dekat mesin kiosk dia duit cash tak ada pula. … Teruskan Membaca →

Cara Topup RFID 2022 (Reload Guna eWallet TnG)

Cara topup RFID

Setiap kali nak pergi travel atau balik kampung mesti rasa excited gila. Sebab anda tak sabar dah ni nak makan masakan mak ataupun cuba makanan famous dekat sana. Sebelum nak bercuti kawan ada cadangkan anda pakai RFID. Sebab boleh mudahkan perjalan pergi dan balik anda dan tak buatkan jammed sebab tangan tak sampai nak sentuh … Teruskan Membaca →

Kenapa Laptop Tak Boleh Connect Hotspot? (Masalah WiFi Internet)

Kenapa laptop tak boleh connect hotspot

Kehidupan seharian kita banyak bergantung kepada penggunaan teknologi dan internet. Untuk menyiapkan kerja di mana sahaja kita berada misalnya, kita perlukan sebuah laptop dan juga internet yang kerap kali disambung dengan penjanaan hotspot melalui telefon pintar kita. Akan tetapi, dari semasa ke semasa akan timbul masalah “kenapa laptop tak boleh connect hotspot?” atau yang seumpama. … Teruskan Membaca →

Daftar Shopee Food Rider (Cara Register & Syarat Mohon ShopeeFood)

Daftar Shopee Food rider

Bila sebut sahaja tentang Shopee, siapa sahaja yang tidak kenal dengan rangkaian beli-belah popular ini. Namun, bukan itu sahaja yang ditawarkan oleh Shopee. Untuk pengetahuan anda, Shopee juga turut menawarkan servis penghantaran makanan dan membuka peluang kepada mereka yang berkelayakan untuk daftar Shopee Food Rider. Ya, betul! Shopee ada menawarkan peluang pekerjaan untuk sesiapa yang … Teruskan Membaca →