Bantuan guaman percuma

Bantuan Guaman Percuma 2022 (Khidmat Peguam Bela / Lawyer)

Suatu hari kau dah pening tak tahu macam mana nak minta balik hutang kau dekat kawan karib kau. Pusing punya pusing ada orang suggestkan kau gunakan khidmat bantuan guaman percuma dan tak perlu keluar duit banyak manapun. Atau pun kau adalah salah seorang rakyat Malaysia yang tak suka nak main langgar undang-undang sehinggalah suatu hari … Teruskan Membaca →

Cara nak beli RFID

Cara Nak Beli RFID (Mana Nak Beli RFID Tag / Sticker?)

Bila dah penat bekerja ditambah pula stress dengan enviroment sekeliling terfikir nak balik kampung jumpa mak ayah atau pun travel.  Apa lagi kemas barang, start enjin kereta jalan terus. Tapi alamak! Time nak lepas tol tu lupa nak top-up Touch n Go sangkut pula. Nak top up dekat mesin kiosk dia duit cash tak ada pula. … Teruskan Membaca →

Caj pengeluaran ATM 2022

Caj Pengeluaran ATM MEPS 2022 (Semua Bank di Malaysia)

Pada 6 April 2020 yang lalu, kerajaan telah membenarkan pengecualian caj pengeluaran RM1 melalui sistem MEPS di setiap ATM (pengeluaran wang automatik) di Malaysia. Ini bagi memudahkan pengguna tidak perlu beratur panjang dan tak perlu pergi jauh ke ATM bank yang mereka langgan dalam keadaan pandemi itu. Dipetik dari K! Online Namun pada 1 Februari … Teruskan Membaca →