Semak baki akaun Hong Leong Bank

Semak Baki Akaun Hong Leong Bank (Check Balance Online)

Sebagai pengguna bank, ada kalanya kita mesti nak menyemak baki akaun kita. Senang sedikit nak rancang perbelanjaan lebih-lebih lagi jika sudah hampir hujung bulan. Bagi pengguna Hong Leong Bank, di sini kami kongsikan cara nak semak baki akaun Hong Leong Bank anda. Izinkan kami berkongsi. Cara semak baki akaun Hong Leong Bank online (https://s.hongleongconnect.my/) Berikut … Teruskan Membaca →

i-invest KWSP

i-Invest KWSP (Tingkatkan Simpanan Persaraan Anda)

Pada Ogos 2019, i-Invest KWSP telah diperkenalkan untuk meningkatkan lagi simpanan untuk persaraan pencarum. Skim ini memberikan pilihan dan fleksibiliti kepada pencarum untuk mempelbagaikan lagi portfolio atau orang putih kata ‘diversify‘. Dengan cara ini, simpanan kita akan lebih bertambah, baguslah kan. Melalui skim ini, pencarum boleh memindahkan sebahagian dana dari dalam Akaun 1 mereka untuk … Teruskan Membaca →

Cara membersihkan nama dari blacklist bank Malaysia

7 Cara Membersihkan Nama Dari Blacklist Bank Malaysia

Bila kau dengar “Si Polan kena blacklist bank kesian dia” mesti kau dah telan air liur. Takut kalau nanti kena dekat batang hidung sendiri. Iyalah tak tahu boleh ke tidak kau nak maintain kewangan kau. Komitmen banyak nak kena bayar. Simpanan pula kadang-kadang kena pakai habis. Tapi mesti kau terfikirkan kalau kau kena blacklist, macam … Teruskan Membaca →

Pelabur mangkin LHDN

Apa Maksud Pelabur Mangkin Dalam Cukai Pendapatan LHDN 2021?

Aku tahu sekarang kau tengah sibuk isi borang e-BE bagi tahun taksiran 2021. Mesti kau tak faham apa maksud “Pelaburan yang diluluskan di bawah insentif cukai bagi pelabur mangkin” yang boleh ditolak sehingga RM500,000. Kalau kau hover info di ef.hasil.gov.my semasa nak submit tax, dia akan beritahu “Amaun tidak kurang daripada RM5,000 dan tidak lebih … Teruskan Membaca →