10 Tempat Menarik di Kelantan (Makan Sedap, Penginapan Best)

Tempat menarik di Kelantan

Kalau nak pergi bercuti tak perlu jalan jauh-jauh sampai ke negara jiran. Di Malaysia pun banyak tempat menarik kita boleh teroka. Jadi, dalam banyak-banyak negeri yang kita boleh pergi, jom tengok apa antaran tempat menarik yang best di Kelantan. Tempat menarik di Kelantan Di bawah ini kami berikan anda beberapa lokasi tempat menarik di negeri Cik … Read more

10 Tempat Menarik Untuk Kanak-Kanak (Percuma & Berbayar)

Tempat menarik untuk kanak-kanak

Budak-budak memang tak boleh duduk diam. Ada sahaja benda yang dia nak buat. Kadang-kadang, kita sebagai ibu-bapa memang tak menang tangan nak melayan. Jadi, kalau anak-anak anda adalah golongan yang aktif, ini beberapa saranan tempat menarik untuk kanak-kanak di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Namun, kalau anak terlebih lasak, suka berlari sana sini, aktif dan … Read more

11 Tempat Menarik di Perak 2021 (Yang Percuma & Best)

Tempat menarik di Perak

Di manakah tempat menarik di Perak yang percuma? Bukan semua orang berduit untuk pergi ke tempat-tempat yang mahal seperti Lost World of Tambun. Tiket sahaja boleh mencecah ratusan ringgit bila bawa satu keluarga. Tapi tahukah anda, ada banyak tempat menarik di Perak yang percuma? Ya, tidak perlu keluarkan modal banyak. Jika ada pun, tidak akan … Read more

8 Tempat Menarik di Janda Baik (Makan, Mandi, Berkelah)

Tempat menarik di Janda Baik

Kalau nak lari dari kesibukan kota Kuala Lumpur, tak perlu jauh-jauh. Hanya dengan perjalanan sekitar 45 minit sahaja, anda boleh nikmati suasana kampung. Ini kerana ada banyak tempat menarik di Janda Baik. Dalam artikel ini, akan dikongsikan beberapa tempat menarik di Janda Baik yang anda boleh makan, mandi dan berkelah. Mana tahu, anda akan dapat idea … Read more

7 Tempat Menarik di Serendah (Makan, Percutian & Penginapan)

Tempat menarik di Serendah

Serendah adalah satu tempat yang jarang disebut sebagai satu lokasi pelancangan atau kawasan riadah di daerah Hulu Selangor. Serendah terletak di antara bandar Rawang dan Antara Gapi di daerah Hulu Selangor dan hanya 40 minit sahaja dari Kuala Lumpur. Tetapi tahukah anda sebenarnya terdapat banyak tempat-tempat menarik di Selangor yang boleh anda lawati atau sebagai … Read more

8 Tempat Honeymoon di Malaysia 2021 (Intim, Romantis, Tenang)

Tempat honeymoon di Malaysia

Di zaman pandemik Covid-19 ini, ramai yang kahwin tanpa ada apa-apa majlis. Jangan sedih. Tak ada kenduri pun tak apa. Janji boleh luangkan masa bersama. Izinkan kami kongsi tempat honeymoon di Malaysia yang romantis dan tenang. Tentu sekali tempat yang menarik, bagus, best dan murah (mengikut bajet). Tak perlu ke luar negara Persiapan untuk menjadi … Read more

Cara Check In Air Asia (Online, Kaunter, Kiosk & Aplikasi)

Cara check in Air Asia

Kalau dah lama sangat tak terbang akibat pandemik COVID-19, izinkan kami refresh semula cara check in Air Asia. Manalah tahu, mahu terbang semula. Sedikit tentang check-in Check-in ialah proses di mana anda sebagai penumpang diluluskan untuk memasuki kapal terbang sebelum kapal terbang berlepas. Syarikat penerbangan biasanya menggunakan kaunter perkhidmatan yang akan dikendalikan oleh salah seorang … Read more

11 Tempat Menarik di Johor (Makan, Percutian, Penginapan)

Tempat menarik di Johor

Di manakah tempat menarik di Johor? Susah mahu jawab soalan ini. Kenapa? Ini kerana Johor ada kesemuanya. Ada tempat makan menarik, tempat makan best untuk seafood yang sedap, lokasi mandi dan macam-macam lagi. Pasti akan menjadi memori untuk satu percutian menarik bersama anak-anak. Jika anda bukanlah orang yang terlalu kaya hingga boleh masuk Legoland setiap cuti sekolah, … Read more

51 Tempat Menarik di Melaka (Bandar Bersejarah, Banyak Aktiviti Best)

Tempat menarik di Melaka

Di manakah tempat menarik di Melaka? Susah mahu jawab soalan ini. Kenapa? Ini kerana Melaka ada kesemuanya. Ada tempat makan menarik, tempat makan best untuk seafood yang sedap, lokasi bersejarah dan macam-macam lagi. Selepas masuk memasuki tol Ayer Keroh, bersedialah untuk memberikan memori manis untuk anak-anak. Sedikit mengenai Melaka Kalau anda peminat subjek sejarah terutamanya sejarah negara … Read more

22 Tempat Menarik di Penang (Makan, Percutian, Penginapan)

Tempat menarik di Penang

Di manakah tempat menarik di Penang yang patut dilawati? Dengar kata, ada banyak lokasi percutian menarik di Pulau Pinang yang boleh kita singgah. Tidak dilupakan, dikhabarkan juga, ada banyak tempat makan sedap yang perlu dicuba. Namun, di manakah semua tempat ini? Sedikit mengenai Pulau Pinang Tahukah anda yang Pulau Pinang adalah sebuah pulau yang sangat … Read more